Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с разход, само не знам с колата ми ли е, или с честността на пишещите тук...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Guzzi Покажи съобщение
    Това 6.5 да не е масло,вода или вазелин/за.....петите/.
    6,5....демек шест мастики и половина.
    Влацииии!!!
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
      Това 6.5 е мезе с питие мой човек ....

Явка, карам се, защото неможе така някой, който не ме познава лично да ме нарича лъжец, или да ми държи тон. Нито ми е баща, малко по-уважително моля. Не съм Първан от гората. Никакво усещане за колегиалност, държание, отношение....
      Май на някои му липсват първите години от възпитанието..ще кажеш ги карам да ми купуват колата и ги лъжа....
      ХОРА, осъзнаите се, никой не Ви кара да вярвате....
      За проби, адреса е Русе, номера на лично, всяка неделя с предварително обаждане и ще направим тест.

Малко материал за злобни колеги, тази вечер към 20:40 излязох да си купя сладолед....ето го в едната посока какво се получи....очаквам злобни коментари как маниполирам снимките.....
      Това е tirp B, за точка А до Б, занулява се автоматично по функция.
      Такаам, малко по-спокойно, ако може! Не знам на мен дали ми липсват години, но като ти гледам правописа, оставам с впечатлението, че имаш още какво да учиш! Но аз също правя грешки, а и не сме форум по правопис. Баща нямам желание да ти бъда, но като пишеш във форум и се изхвърляш, трябва да си готов да отнесеш някоя критика. Така поне си мисля аз. Лъжец не съм те наричал, все още, а попитах дали си готов да направим експеримент! Ако беше толкова убеден, че си прав, нямаше да се правиш на обидена госпожица, а щеше да приемеш. Както казах, аз ще поема горивото за експеримента, а също и по маршрута Русе-Варна-Русе. И без мелодрами, моля! Обръщението с главни букви към хората - това е форум с техническа насоченост, би следвало да обръщаме внимание повече на фактите и реалните неща, а не да вярваме на всеки с театрални заложби. Човекът е пуснал цяла тема, точно заради такива като теб, които по една или друга причина заблуждават другите потребители. Дали го правиш нарочно или не, не се наемам да кажа.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Роска, правописа си ми е страхотен, не сме в правописен кръжок, нито ще си чета поста по 2 пъти...

Поканих те някоя неделя в Русе и цял ден ти ще караш, горивото аз си го плащам, и бира ще те черпя...и нека видим кой крив, кой прав!?!?

Кой заблуждавам? Не ми давай наклон.
        Гори ми толкова, коментирай снимките от тази вечер, нали му разбирате?
        Ками ми за какво да лъжа, ти ли ми зареждаш горивото, на теб ли я продавам, на теб ли я оферирам. Не се меси там, където не ти е работа. Надали имаш лични наблюдения от 210кс 4х4 да ми казваш колко ми е разхода.

Роска друг ме нарече лъжец, лошото е, че за разхода на колата и други могат да потвърдят. Сега дали трафика в Русе ви е виновен, крака ми, или стила или маршрута ми е друга тема...но просто споделям.
        И производителя дава сходни разходи, и много собственици в Англия например, всички лъжат ли?
        Стегнете се малко, който иска в Русе, няма да ти давам колата да си правиш тестове, да не си президента, айде по-сериозно, аз напълно искренно ще отделя една неделя ако заповядаш с най-добри чувства.

п.с. ако 105 кс 156 ти гори 8 градско, направо я пали...дано това да е зимен разход, или крака ти да е 30 кг поне, иначе смени нафтата с такава от бензиностанция. Или я провери за проблеми. Чакам те в Русе да покараш! На лични номера да се разберем кога ти е удобно.
        Last edited by rusiq86; d.m.y г., 01:16.
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Това 6.5 е мезе с питие мой човек ....

Явка, карам се, защото неможе така някой, който не ме познава лично да ме нарича лъжец, или да ми държи тон. Нито ми е баща, малко по-уважително моля. Не съм Първан от гората. Никакво усещане за колегиалност, държание, отношение....
          Май на някои му липсват първите години от възпитанието..ще кажеш ги карам да ми купуват колата и ги лъжа....
          ХОРА, осъзнаите се, никой не Ви кара да вярвате....
          За проби, адреса е Русе, номера на лично, всяка неделя с предварително обаждане и ще направим тест.

Малко материал за злобни колеги, тази вечер към 20:40 излязох да си купя сладолед....ето го в едната посока какво се получи....очаквам злобни коментари как маниполирам снимките.....
          Това е tirp B, за точка А до Б, занулява се автоматично по функция.
          Рус,батка,снимки от борда моа ти кача 10 страници,да видиш ГТА със среден разход градско 11,5-12/100 в София........

За 105 hp производителя дава 7,8/100 градско,и това е за нов автомобил в перфектно техническо състояние,а всички ние много добре знаем,че на тези 7,8/100 има едни поне 10-15% разход отгоре.
          Нито теоретически,нито практически автомобил поне на 14 години може да харчи 1,3/100 по-малко от това,което казва производителят,а ние отбелязахме,че в казаното от производителят до реалността има поне 10% разлика,тоест реалният разход в градски условия в идеалният случай на една нова 156-ца 105 hp е 7,8 х 10%=0,78 +7,8 = 8,58/100,отклонението с посоченият от теб разход е 2,08 литра на 100,нещо поне на мен не ми излиза математиката.

Comment

• http://www.fiches-auto.fr/essai-alfa...-romeo-156.php
            http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...nsumption.html

Средно изминати 40 мили на галон което е 64км за 3.89 литра...
            8 ако ми гори градско старата бянгия я паля пред нас...

Снимки казваш са фабрикувани?
            Last edited by rusiq86; d.m.y г., 01:46.
            sigpic

Comment

http://www.fiches-auto.fr/essai-alfa...-romeo-156.php

Не,просто на показанията на борда не вярвам.
              А кой кво пише из форуми все ми е тая.

Comment

• Е то тогава няма как да провериш, разхода е субективно нещо по презумция..
                sigpic

Comment

• Пичове, ся да ви кажа лично наблюдение от Q4, 210 коня. Пълно-пълно го засякох изцяло градско с 2 регенерации, една принудителна и една самичка си започна и смяна на горивен филтър (предполагам е имало около 0,5л нафта там). По борд 12,2 а реално 12,1...грубо. Всичко си е по мотора - вихрови клапи, егр, катализатор и дпф. Направи ми впечатление, че след регенерацията която си стартира самичка, колата тръгна да върви 2 пъти повече...явно е бил доста затлачен, макар, че на диагностиката показваше, че е на 80%. Както и да е, идеята ми е, че абсолютно стоков мотор с всички еко ташаци градско в Пловдив дава около 12, та е напълно реално с лек ремап и без тия ташаци да дава 10. Така смятам аз, като ги премахна пак ще споделя!
                  Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                  ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                  ex Alfa 156 1,9 JTD
                  ex Alfa 75 1,8

Comment

Е то тогава няма как да провериш, разхода е субективно нещо по презумция..
                    Има,има,пълниш,караш,пълниш караш и сметаш....

Comment

http://www.fiches-auto.fr/essai-alfa...-romeo-156.php

Брат .. продай ми я ... моля те .. сериозен съм
                      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

п.с. ако 105 кс 156 ти гори 8 градско, направо я пали...дано това да е зимен разход, или крака ти да е 30 кг поне, иначе смени нафтата с такава от бензиностанция. Или я провери за проблеми. Чакам те в Русе да покараш! На лични номера да се разберем кога ти е удобно.
                        Пиша това и спирам да спамя тази тема. Преди няколко поста BO беше предложил да покажеш показания на борда с средна скорост 13-15 км/ч. Ти показа с 26 - ако не се лъжа. За мен е пределно ясно, че или твоите мрашрути нямат общо с "типично градско" или в Русе толкова си е трафика. Варна не е от малките градове, но редовдно преходите са ми по 2-3 км. Един от сравнително дългите ми преходи е до работа - 6 км. Сутрин отивам за около 20 мин., а се прибирам за повече от 30. Колко ли е средната ми скорост? Имам две бариери и между 8 и 10 сфетофара. Та хубаво ми предложи да дойда до Русе за теста, че ако ти дойдеш до Варна, да не се наложи да я запалиш 156-цата, както сам предложи.

п.п. Преди време бях попаднал на материал при какви условия се изчислява разхода на автомобилите в градски условия. По спомени 35 км/ч я считаха за база за изчислението му. Ако при 35 км/ч гори 7,8 л/100 км, колко се очаква да гори при 13 км/ч?
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                          Пичове, ся да ви кажа лично наблюдение от Q4, 210 коня. Пълно-пълно го засякох изцяло градско с 2 регенерации, една принудителна и една самичка си започна и смяна на горивен филтър (предполагам е имало около 0,5л нафта там). По борд 12,2 а реално 12,1...грубо. Всичко си е по мотора - вихрови клапи, егр, катализатор и дпф. Направи ми впечатление, че след регенерацията която си стартира самичка, колата тръгна да върви 2 пъти повече...явно е бил доста затлачен, макар, че на диагностиката показваше, че е на 80%. Както и да е, идеята ми е, че абсолютно стоков мотор с всички еко ташаци градско в Пловдив дава около 12, та е напълно реално с лек ремап и без тия ташаци да дава 10. Така смятам аз, като ги премахна пак ще споделя!
                          Разхода ти е идеален, но ....., но като за Пловдив.
                          И аз там правя много нисък разход, но и средната ми скорост е много по-висока.
                          Според мен изобщо не трябва да се споделя градски разход. Само извънградско, с нулиран трип веднага след достигане на желаната скорост.

Аз съм убеден, че в Стз с 2.4 200-210 ще си правя 15/100 без ядове.

Кайо мое да е спамерче голямо, но лафа му още го помня:

Нисък разход за сметка на пробега и обратно.
                          Нещата са на кантар.
                          ex - 147 16v multijet

Comment

• Моята средна скорост на градско варира от 15 до 23км/ч. Обикновено се закрепя на нещо като 17 или 19...

Това само за информация.

Иначе почнахме едно и също да се повтаряме в темата. Всичко е ясно вече. Мисля че е изчерпана. Всеки си знае неговото и не приема тезата на другия.

А нещата са такива, че щом на моята и дават почти 11/100градско по книга, и щом производителя ги смята при 35км/ч, колко да ми гори при наполовина по ниска скорост и множество стартове и стопове.

Извода ми от темата е че мога да очаквам кило до две да падне разхода като разкарам всички еко шитни, но няма да почне да гори колкото Панда с 1,2 мотор
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Явка, ако си айляк ела с кораба до стз да ти спра ЕГР-а поне
                              ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                                Извода ми от темата е че мога да очаквам кило до две да падне разхода като разкарам всички еко шитни, но няма да почне да гори колкото Панда с 1,2 мотор
                                Много зависи от задкормилното устройство , защото и с Пандата може да докара такъв разход.
                                П.П. По-късно и аз ще посна една снимка на борд.
                                АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                                http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Working...
                                X